​​

BUSINESS ANALIST | PRODUCT OWNER

Rijksdienst Caribisch Nederland

April 2019 tot mei 2022

Opdracht:

Voor een periode van 3 jaar in dienst bij de Rijkdienst Caribisch Nederland. Ik voer daar diverse opdrachten uit voor de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND), de Belastingdienst Caribisch Nederland (BCN) en de Shared Service Organisatie (SSO CN).

Huidige opdrachten: Verbetertraject met betrekking tot verbetering van werkprocessen en digitaliseringswensen bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND). Daarnaast BI analyse werk t.b.v. rapportages en werkverdeling.
Voor de Belastingdienst Caribisch Nederland (BCN) realiseren van telefonie rapportages (Queuemetrics).

Afgerond:
In samenwerking met MBO Bonaire en ROC Mondriaan mede-initiatiefnemer MBO niveau 4 opleiding Expert System and Devices. Opleiding voltijd en deeltijd gestart schooljaar 2020 / 2021.

Afdelingsmanager bij RCN Shared Service Organisatie. De afdeling levert adviezen, leidt (ICT) projecten en sluit dienstverleningsovereenkomsten en service level agreements met de rijksdiensten op eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba.


Kerndocent | Onderwijsontwikkelaar | Afstudeerbegeleider (Master/ HBO/ Online)

NCOI Opleidingsgroep

Januari 2015 tot heden

Opdracht:

Kerndocent, onderwijsontwikkelaar voor de NTI, Luzac Hogeschool, NCOI Businessschool en Online academie. 

Vanaf 2015 ben ik als freelancer betrokken bij de NCOI opleidingsgroep. Ik ontwikkel HBO en mastermodules op het gebied van Business/IT en Financiële dienstverlening. Daarnaast ben ik als kerndocent betrokken bij de opleiding Bachelor of Business Administration (BBA) voor de NCOI, Lucac Hogeschool en de NTI. Voor de opleiding Technische Bedrijfskunde (HBO) ben ik afstudeerbegeleider. 

Als docent sta ik geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).


BUSINESS ANALIST | PRODUCT OWNER

Kamer van Koophandel

Oktober 2017 tot april 2019

Project: Programma Kern Gezond. Project Handelsregister Omnichannel Platform

Opdracht:

Programma: Kern Gezond. Project: Handelsregister Omnichannel Platform. 

Binnen het programma Kern Gezond heb ik het projectmandaat, het projectvoorstel en het projectplan opgesteld en afgestemd voor het project Handelsregister Omnichannel Platform. Na het opstellen van de requirements en epics was ik als productowner met een scrumteam verantwoordelijk voor de realisatie van de oplossing.

Gedurende het programma is de KVK overgestapt van PRINCE 2 naar het Scaled Agile Framework® (SAFe®) 


Business Analist | Product Owner

ABN AMRO Bank N.V.

Augustus 2014 tot december 2017

Project: Digitaliseren van klantprocessen binnen ABN AMRO Bank N.V.

Opdracht:

Business analyse, klantwensen vertalen naar userstories binnen hypotheekprogramma Optimaliseren Hypotheek Keten (OHK). 

Als Product Owner en Business Analyst was ik verantwoordelijk voor het managen van de productbacklog, het opstellen van userstories de realisatie van userstories met een scrumteam. 


Teammanager Functioneel beheer en businessanalyse | Projectmanager

ASR verzekeringen

december 2008 tot juli 2014

Project: Meerdere projecten

Opdracht:

Als projectmanager bij ASR verschillende projecten succesvol afgerond; Implementatie HP Servicemanager, Implementatie Product approval and Review Proces (PARP) en Deelproject binnen programma kostencompensatie Leven. 

Als teammanager was ik verantwoordelijk voor het beheer van alle informatiesystemen binnen de afdeling Bank en Leven. Daarnaast heb ik als businessconsultant/ businessanalist diverse wijzigingstrajecten binnen de hypotheek- en levensystemen geanalyseerd.


Teammanager functioneel beheer

Ministerie van Defensie

Maart 2002 tot december 2008

Opdracht: Bij het Ministerie van Defensie heb ik als kwartiermaker een functioneel beheerteam samengevoegd met medewerkers vanuit de Landmacht, Luchtmacht en Marine.


Functioneel beheerder

Rabobank

Augustus 1997 tot maart 2002

Opdracht:

Traineeship en opgeleid tot functioneel beheerder betalingsverkeer.Arthur Korevaar
Freelancer | Business Analist, Projectmanager, Productowner | Hypotheken, Verzekeringen en Bank

Met ruim 20 jaar ervaring op het snijvlak van business en ICT heb ik me ontwikkeld tot een pragmatisch gedreven professional. Ik beschik over een stevige bagage aan product-, proces- en systeemkennis binnen de bank- en verzekeringssector. Daarnaast heb ik ook ruime ervaring opgedaan binnen de rijksoverheid. Mijn passie ligt op het snijvlak van business en ICT, waarbij ik op een resultaatgerichte en beheersbare wijze opdrachtgevers ondersteun bij het behalen van hun business doelstellingen.

Naast werk druk met
Op avontuur met mijn gezin, of we nu met de camper op pad gaan of we vliegen naar een exotisch oord. Reizen is onze gezamenlijke passie. Daarnaast ben ik in het bezit van een private pilote licence waarmee ik de afgelopen jaren veel mooie vluchten heb gemaakt in binnen- en buitenland.

Ik vlieg als vrijwillig piloot voor stichting hoogvliegers, voor meer informatie kijk op www.stichtinghoogvliegers.nl